Theo Bakker

Theo Bakker (1956) is geboren in Meppel, maar kwam in zijn jeugd regelmatig in Harderwijk. Hij werkte als student jarenlang bij Rederij Flevo, destijds een belangrijke onderneming in het toeristische Harderwijk . Toen hij als dienstplichtig militair in Ermelo gelegerd werd, besloot hij in deze omgeving te blijven, waarna hij in 1983 in Harderwijk kwam wonen.

verpleeghuis Sonnevanck. In 2003 begon hij met PR-bureau Press Baker en kreeg veel opdrachten van de lokale media zoals de Harderwijker Courant en Het Kontakt. In 2004 publiceerde hij zijn eerste boek; Honderd jaar Sonnevanck, waarna uitgaven volgden over visserij, IJsclub Vol Moed, Veteranen, de Holland-Veluwe Lijn en de Indische Harderwijkers. Ook maakte hij diverse andere boeken over onderwerpen in de regio en verleende medewerking aan tal van publicaties en magazines.

Sinds 2004 is Theo Bakker bestuurslid bij de Oudheidkundige Vereniging Herderewich waarin hij zijn passie voor schrijven en historie kan combineren . Theo Bakker is gehuwd met Tiny en ze hebben samen drie dochters; Ingmar, Marit en Guusta. Hij publiceert en fotografeert nog regelmatig voor lokale media en de webkranten www.AllesvanHarderwijk.nl en www.Harderwiek.nl
Als dichter heeft Bakker geen omvangrijk oeuvre maar schrijft hij af en toe over lokale onderwerpen. Het Stadsdichterschap van Harderwijk is een stimulans om de pen vaker ter hand te nemen. De historie van Harderwijk biedt tal van onderwerpen en ook de huidige tijd draagt veel aan. Harderwijk is rijk aan geschiedenis en cultuur en Theo Bakker verwacht hierin voldoend inspiratie te vinden om het Stadsdichterschap van Harderwijk een nieuwe impuls te kunnen geven.