Geert Zomer

Geert Zomer is geboren op 30 november 1963 in Gorinchem. Op jonge leeftijd verhuist hij via Ede naar Dronten. Sinds 25 jaar woont hij met veel plezier in Harderwijk.
Na veel tekenen en schilderen in Centrum voor Beeldende Kunsten ’t Klooster volgt hij een studie aan de Nieuwe Akademie te Utrecht, dit is een kunstopleiding.
Hij exposeert o.a. in Harderwijk, Amsterdam, Alkmaar en Leeuwarden.
Daarna volgt hij de opleiding Analytische Tekentherapie.
Momenteel heeft hij een eigen praktijk voor Analytische Tekentherapie genaamd
Zomer-Praktijk. Zijn beeldende werk wordt vertegenwoordigd door BB Art, www.bbart.nl.

Gedichten van Geert Zomer zijn opgenomen in verschillende verzamelbundels van uitgeverij de Vleermuis.
Tijdens zijn studie aan de opleiding Analytische Tekentherapie schrijft hij voor het vakblad Beeldtaal elk kwartaal een gedicht dat hij ook illustreert.

In maart 2010 verschijnt Waakvlam. In dit debuut schetst hij in vier hoofdstukken een innerlijk landschap. De hoofdstukken doen denken aan de seizoenen van het jaar.
Zomernacht, zijn tweede bundel, speelt zich af in Harderwijk. Personen worden gecreëerd, oude gebouwen beschreven en verloren straatjes komen weer tot leven in gedichten en tekeningen.
Hij presenteert deze bundel op 27 januari 2011, de dag dat hij wordt benoemd tot stadsdichter van Harderwijk. Momenteel werkt hij aan een derde bundel waarvan de gedichten zich voornamelijk afspelen in en rond een poëziewinkel.